Radiatoren

 

  


H 30 H 40 H 60 3001 Accessoires Downloads

 

H 30

 

 

 

H 40

 


 

 

H 60


 

3001

 

 

 

Glamox: Historie

 

 

 

 

Glamox Heating werd opgericht in november 1948 onder de naam ‘Elektro-Mekanisk’ en ons hoofdkantoor is altijd gevestigd in Svelvik, Noorwegen. Glamox werd in 2000 overgenomen door de huidige eigenaars van de Otterlei Group.

 

Glamox werd in de jaren tachtig geherfinancierd en in 1984 lanceerde Glamox een innovatieve convectie radiator, die later een enorm verkoopsucces werd, met meer dan 100.000 radiatoren. Het won de Noorse "Award for Design Excellence" in 1988 en "Design-Auswahl 88" Design Center Stuttgart, en wordt nog steeds verkocht onder de naam Glamox 3001. Hareide Design uit Noorwegen heeft de H30 ontworpen in de jaren '10. Het werd speciaal ontworpen om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, met een zichtbaar digitaal display en een gemakkelijk toegankelijk bedieningspaneel. De H30 bracht een revolutie teweeg in zijn productcategorie en maakte de convectie radiator van een standaard elektrisch product tot een modern designobject in het interieur. Het minimalistische ontwerp maakte H30 snel tot een marktleider in zijn segment.

 

 

Glamox: Werking

 

 

Hoe werkt een Glamox convectie radiator?

De Glamox convectie radiatoren maken ook gebruik van een gloeispiraal, welke worden verhit doormiddel van stroom. De gloeispiraal is omgeven door een aluminium lammellen blok. De lamellen vergroten het contact met de omringende lucht en fungeren als warmtewisselaar. De radiator produceert dus voornamelijk convectiewarmte. Door onderdruk zuigt de convectie radiator onderaan koude lucht aan en warmt die op, zo treedt een systeem van warmeluchtcirculatie in werking. De warme lucht stijgt, koelt af en zakt dan weer naar beneden, zodat het proces zich weer kan herhalen.

Voordelen van een convectie radiator?

 - Laag energieverbruik vanwege 100% opbrengst.
 - Snelle reactietijd na activering
 - Erg makkelijk regelbaar, ook extern.
 - De omgeving warmt gelijkmatiger op dan bij stralingswarmte.
 - Kindvriendelijk omdat de frontplaat niet heet wordt zoals bij een stralingspaneel.
 - Lange levensduur
 - Geen onderhoud nodig